Så gott när hjärtat är med

Melanie hade rätt, Nobu Matsuhisha kan verkligen göra sushi och andra japanska smårätter som var bland det godaste i den vägen jag någonsin inmundigat. Så här skriver han själv på sin hemsida: Han vill kommunicera sin Kokoro i varje rätt han lagar och bjuda gästerna på nya smaköverraskningar. Kokoro betyder att hjärta på japanska. Läs mer på http://www.nobumatsuhisa.com/ och drägla lite.

Jag äter rätt ofta ute på restaurang och det är inte så vanligt, tyvärr, att hjärtat är med i köken. Allt som ofta är det precis tvärtom, dyrt och halvdant. Man känner så väl när hjärtat är med. Och det gäller ju för övrigt allt. Det blir så bra om bara hjärtat och själen är med.

Annars har vi tillbringat ännu en underbar dag här i Aspen med omnejd. Vi har åkt över Independence pass som är stängt om vintern och det var en överjordiskt vacker resa över bergen. Vi har besökt en gammal spökstad som övergavs i slutet på 1800-talet när guldet i berget tog slut efter bara några års brytning. Och vi har stått på punkten där vattnet i bäcken västerut rinner ut i Stilla havet och österut hamnar i Atlanten - häftigt.

Vi har åkt upp till Maroon Bells och vandrat längs en kristallklar sjö och forsande floder och sett små "chipmunks", ni vet Piff och Puff, springa över vägen.




 

Och vi har druckit varsin öl på Aspen Brewery bland annat ett rött öl som var supergott. Se nedan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0