Sorry Swenson's

Vi har nyss kommit hem efter ett besök på Swenson's krog i Torekov. På hemsidan låter det så bra. De lagar "i stort sett" allt från grunden ( i och för sig lite misstänkt för vad är det de inte gör själva?) och de skriver att de satsar stort på närproducerade och ekologiska råvaror vilket ju är toppen. Men, tyvärr, vad hjälper det när räkröran mest innehåller sladdriga kräftstjärtar från burk och köttbullarna mer påminner om Scans än hemlagade. Brunsåsen fick godkänt, men potatisarna var beska, vilket är obegripligt med tanke på att vi är på Bjäre. Om det är någon stans i Sverige man kan hitta fantastisk och nyplockad potatis så är det här. Igår åt vi små röda, nötiga rosenpotatisar och kvällen innan vit sparrispotatis.
Caesarsallad är alltid en bra test på om en krog är bra eller ej, tycker jag. En bra kock ska kunna göra den klassiska dressingen med sitt välbekanta sting av sardell. Här smakade den bara blaskigt. Bjärekycklingen var saftig, men helt okryddad och parmesanen lite seg och smaklös. Trist.
Det enda som egentligen var bra på Swenson's var ölen - denna gång en färsköl från Herslovs bryggeri, vår nya danska favorit.
Nej, den som vill äta gott i Torekov bör hålla sig en bra bit från Swenson's. Gå hellre till Hamnkrogen och ät nykokta, mycket fräscha skaldjur. Välj den högra delen av uteserveringen om det är vackert väder. Att sitta där i solnedgången och se båtarna guppa i hamnen är svårslagbart. Ganska underbart, helt enkelt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0