Förklaringar till slip crew som kom under middagen

Okej, nu börjar det bli stressigt i tävlingsbackarna. Varför måste teamet upp klockan tre? Jo, för att när det kommer snö, vilket de förutspår, måste den bort omedelbart för annars mjukar den upp backen. Om det är nysnö i pisten blir den för mjuk och då kan skidorna skära i väg vilket kan förorsaka stora olyckor. Det blir dessutom väldigt olika förutsättningar för den som startar först alternativt sist. Det man eftersträvar är att pisten ska vara så lika för alla som möjligt, alltså hålla för alla. I dagens läge skulle pisten se ut som en rodelbana efter de tio, femton första åkarna. Därför måste slipparna ut i natt för att jobba bort snön.

Det är detta som  slippers har ansvar för, att se till att backen är så lika för alla som möjligt. De åker precis efter en tävlande och de har drop out zones där de åker av för att släppa fram nästa åkare. Direkt efter den, åker de på igen.

I Schweiz håller de på att ta fram en pistmaskin som ska kunna jämna till backen, likt ett slip crew team, men ännu har de inte fått den att funka lika bra som människan.

Tjing M


Kommentarer
Postat av: Sofie

Jag har världens coolaste pappa!! :)

2010-02-12 @ 22:49:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0