Paradis på jorden

Ett av dem är definitivt Sooke Harbour House på Vancouver Island, 30 minuter nordväst om Victoria. Det är ett ganska litet och mycket personligt hotell alldeles vid kanten av Stilla havet. Huset köptes av Sinclair och Frederique Philip för över 30 år sedan och var då ett bed & breakfastställe. Nu har de skapat ett av Nordamerikas ljuvligaste get aways och driver en  fantastiskt bra restaurang. Sinclair är ordförande i Kanadas slow food rörelse och vurmar för säsongerna och det närproducerade.
Det är lyxigt, men inte tråklyxigt, det är mycket mer personligt än de flesta hotell jag bott på i mitt liv. Sinclairs passion för trädgården, allt går att äta som växer där, och för mat i kombination med Frederiques näsa för inredning och konst är en sagolikt lyckad blandning. Väggarna i huset från början av förra seklet är fyllda med lokal konst, mycket från ursprungsbefolkningen. Rummen har fantastisk utsikt över havet och i morse stod en häger på en av stenarna invid stranden och fem havsuttrar sprang omkring bland stenarna. Sälar simmade med tusentals sjöfåglar.

Att kunna sova med balkongdörren öppen och höra vågorna - det är för mig den vackraste musik och höjden av frid och lyx.

Igår kväll hade vi middag med ägarna och åt det bästa av vad Sooke med omnejd kan erbjuda just nu: pilgrimsmusslor med bland annat nässlor, lammfilé med jordärtskocka, rockfisk med rödbetssås och ostar från lilla mejeriet Moonstruck - världsklassig get!
Och underbara viner från BC, vilka är svåra att få tag i. Skörden är så liten och de bästa snor krogarna direkt förstås.


Ostronen, små och superfräscha.
Pilgrimsmusslorna med nässelsoppesåsen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0