Vi åkte och vi åkte och vi åkte

Vilken fantastisk resa på cirka 225 mil. Vi lämnade det ljuvliga Campbell house i ett vårigt Eugene, 13 grader varmt och med blommande magnolior, påskliljor och björkar med musöron.Sedan for vi längs den slingrande McKenzie-floden och smala gröna dalar med betande hästar för att 1,5 timme senare nå passet vid Mount Bachelor där marken och bergen var täckta av snö. När vi rundat passet förändrades landskapet totalt. Då kom vi över till en platå vid supersöta cowboystaden Sisters och där var det snöfritt, prärie och 13 grader igen. Där fick det bli en capuccino i solen vid det söta lilla kaffeståndet. Snacka om att USA fått en ny kaffekultur!

I bakgrunden syns bergen de tre systrarna. Breathtaking. Återigen blev jag så fylld av ödmjukhet över vår vackra jord och all denna vidunderliga natur får vi gratis. Det är bara att fylla lungorna och njuta. När man reser genom USA ska man ha tid och inte åka motorvägarna vilket är deprimerande, men så fort man bara väljer en lite mindre väg så uppenbarar sig de mest fantastiskt vackra och spännande landskap. Små städer med kaféer (med kaffe tunt som vatten) som för en tillbaka till 50-talet. Härliga och ytterst vänliga människor!

Jag blev också så ödmjuk över att tänka på de första pionjärerna som tog sig över dessa vidder. Resan Eugene, Bent, Burns, Bosie, Salt Lake City följer den första vägen, The Oregon Trail, som de första vita tog med sina hästar, mulor och vagnar. Ofattbart hur de klarade det. Vilket mod!Tanka!, stod det på en skylt när man lämnade Bend. Tack och lov vände vi och gjorde så för sedan var det 16 mil utan en mack. Två nedlagda sådana och någon ranch här och där. Annars inget, och inget, och inget. Bara några svarta biffkor och en liten chipmunk (Piff och Puff) som ilade över vägen. Och storslagen natur, ibland nästan månliknande, och vägar som aldrig tycktes ta slut.

Och nu är vi i Aspen. Men mer om det får ni i morgon. Kram.


Kommentarer
Postat av: Ville

På bild nummer fyra från botten ser berget ut som ett ansikte med näsa och ögon! :)

2010-03-09 @ 14:03:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0