Ännu en liten pärla i öknen

Vi var sugna på kaffe, riktigt kaffe i Las Croces, en utbredd ganska tråkig och söndagssömning stad i sydvästra New Mexico, nästan på gränsen till Mexico. Knappade in Starbucks på navigatorn men när vi kom till utsatt adress hade stället stängt. Då åkte vi på vinst och förlust åt andra hållet och hittade La Mesilla, en gammal, liten stad med små söta lerhus och en vacker plaza där det var söndagsmarknad och där kyrkklockorna slog varje halv- och heltimme.

Levande musik spelades från ett kafé, bikers puttrade runt på upphottade cyklar och jag fick en burk chili av Don Louis de la någongting (burken med hans namn är i bilen).Köpte också en hel klase av vacker chili. Den dinglar nu i ett snöre, fastknuten i taket inne i bilen.Och så blev vår söndagseftermiddag helt ljuvlig. Ett litet kafé vid torget hade utmärkt capuccino som vi intog på en bänk. Lasse köpte ett vackert silverarmband av en navajoindian.

Inte bara Lasse och jag gillade den lilla staden. Det gjorde också Billy the Kid och Pancho Villa. På den tiden gick det vilt till, nu var det så fridfullt och småputtrigt.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0