Barbariskt

Vi åt middag på Frasca Food & Wine, en italiensk krog här i Boulder. Den har vid ett flertal tillfällen befunnit sig på amerikanska top 40-listan. Fullbokat, men vi chansade och efter lite smörprat fick vi vänta 10 minuter på bord och blev bjudna på varsitt glas vitt. Mycket gott på menyn med inspiration från Friuli. Rå, tunt skivad och marinerad Colorado-forell, gnocci med hummer och sedan ett fantastiskt Coloradolamm med späda grönsaker - på min tallrik. Lasse som gärna provar nya saker bestämde sig för att äta sitt livs första pärlhöna. Han tvekade dock lite att sätta besticken i denna lilla stekta birdie. Kändes barbariskt, på något sätt, sa han.



Mycket delikat, men inte särskilt mättande. Tur att han beställde små fluffiga munkar med krämfyllning, glass och lemon curd till efterrätt.

Gör de inget annat än äter, kanske du tänker nu. Jo det kan du lita på. På eftermiddagen besteg vi ett av bergen intill Boulder och fick den här utsikten.






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0