Sommarmiddag

Gårdagens sillmiddag, godaste middagen hittills i sommar, sa L.

"Godaste middagen hittills", sa L. Återigen. Det allra enklaste kan vara det läckraste.  På bordet: Röda "Sillapärer" från Bertils gårdsbutik, "Sommarsill" från Kaj's rökeri nere vid Segeltorp (massor av dill och kryddpeppar), varmrökt lax från Kaj's (man får den nyrökt inslagen i tidningspapper), örtig sås (crème fraiche, dill, persilja, gräslök, majonäs, peppar) och sist men inte minst: Matjessill (den ser inte så rolig ut för jag glömde att ta ägghacket först och sedan gräslöken) men så himla god. Så här gör man:

Öppna en burk god matjessill. Skär sillen i bitar. Lägg på ett fat. Koka ett par ägg i 10 min. Skala och hacka. Lägg över sillen. Toppa med massor av hackad gräslök och häll sedan över brynt smör. Mums!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0