Superkött

Jag kan varmt rekommendera det ekologiska köttet från Ändebols gård. Godare finns inte. Det kommer fint styckat, du beställer själv hur och de levererar till Stockholm. KÖP! Som jag säger: Hellre en riktigt god biff en gång i halvåret än kött från djur jag inte har en aning om hur de har behandlats medan de levde. När det gäller Ändebols djur, vet jag att de hade det toppen så länge de levde och blev slaktade på ett litet slakteri alldeles i närheten av gården. Och priset är så bra att jag kan unna mig en god köttbit lite då och då. Störst skillnad på detta kött och vanligt butikskött är färsen. Den är fantastisk.

Läs mer här:

Hej alla gamla kunder!

Hösten är här, dags att fylla frysen. Ändebols gård erbjuder detaljstyckat KRAV-nötkött enligt följande:

Hängmörad ko, säljs i kvartar. Välj mellan styckningsalternativen ”Hockey-mamma” eller ”Husmor”.
Pris 65:-/kg, helfallsvikt, uppskattas till 350-380 kg.

Hängmörad ungnöt, säljs i kvartar. Välj mellan styckningsalternativen ”Hockey-mamma” eller ”Husmor”.
Pris 75:-/kg, helfallsvikt, uppskattas till 250-280 kg.

Färs kan köpas i vaccade förpackningar på 7,5 kg/st. Pris 75:-/kg.

Hängmörade detaljstyckade bitar från tjur finns också: Biff 295:-/kg, innanlår 255:-/kg, fransyska och rostbiff 205:-/kg. OBS dessa detaljer är STORA.

Leverans kommer att ske vecka 45, troligen 4/11. Vi räknar med att stanna i Södertälje, Västberga, Järva Krog och Täby.

Vi kommer även att slakta några ungnöt till samt mellankalv för leverans vecka 47 (troligen).
Hör av er om ni är intresserade av det också.

Lammkött kan också beställas. Vi ska försöka ordna slakttillfällen så att leverans kan ske samtidigt som ovanstående.

Mejla svar till [email protected]




Hälsningar från Ändebols gård, 28 september 2009
Katarina och Magnus Molitor
0706 87 15 00
www.andebolsgard.se


Förklaring till styckningsalternativen:
Ungnöt-Hockeymamman:
Benfritt:
Filé
Biff
Entrecote
Innanlår
Rostbiff
Fransyska

Resten blir färs, dvs:
Rulle, Ytterlår, Märgpipa, Bog, Bringa, Hals
Lägg fram och bak
Övrigt småkött

Ungnöt-Husmors:
Benfritt:
Filé
Biff
Entrecote
Innanlår
Rostbiff
Fransyska
Rulle
Ytterlår

Grytkött med ben:
Märgpipa skivad med ben
Bog skivad med ben

Till färs:
Bringa
Hals
Lägg fram och bak
Övrigt småkött


Ko-Hockeymamman:
Benfritt:
Filé
Biff
Entrecote
Innanlår
Rostbiff
Fransyska

Resten blir färs, dvs:
Rulle, Ytterlår, Märgpipa, Bog, Högrev, Bringa, Hals
Lägg fram och bak
Övrigt småkött

Ko-Husmors:
Benfritt:
Filé
Biff
Entrecote
Innanlår
Rostbiff
Fransyska
Rulle
Ytterlår

Grytkött med ben:
Märgpipa skivad med ben
Bog skivad med ben

Till färs:
Bringa
Hals
Lägg fram och bak
Övrigt småkött

Mellankalv
Benfritt:
Filé
Biff
Entrecote
Innanlår
Rostbiff
Fransyska
Ytterlår+rulle
Bog

Följande detaljer måste väljas som skivor eller färs:
Hals
Rygg
Bringa
Lägg
Övrigt småkött blir färs.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0