Ännu stilla i Vancouver

Nu är det morgon i Vancouver. Vi har ätit en enkel frukost och ser solen gå upp mellan skyskraporna. Om 16 dagar kommer världen till Vancouver. Än så länge är allt lugnt. Vi köpte en lila Toyota F J Cruiser igår. Allt gick som på räls. Vi hyrde bil, åkte till en bilfirma som inte såg kul och då gick vi inte ens in. Sedan åkte vi till nästa firma och där stod den och väntade - lila med vitt tak. Snart kommer försäljaren och hämtar oss på hotellet.

Åt fantastisk god indisk mat igår på Viji's. Kolla på www.vijs.ca. Önskar att det fanns en sådan indier i Stockholm. Härlig stämning och underbar mat. Bara kvinnor i köket. Man kunde se dem jobba och de jobbade så lugnt, trots att restaurangen var fylld av folk. Och de skrattade och verkade ha hur kul som helst.. Lasse var helt fascinerad över hur rätt efter rätt ändå dök upp på disken där de hämtades av personalen. "Vad roligt de verkar ha och vad lugna de är", påpekade Lasse för vår servitris. "Ja, de är hemmakockar från början och de har inte gått på den där myten att det ska skrikas och visas ilska i ett kök.", svarade hon. "De ger oss massor av energi", fortsatte hon och snodde vidare. Ja, det är ju så det är. De positiva energierna går till dem och så in i maten och ut till oss och hela rummet där alla njöt av kryddiga läckerheter sjöd av glädje.

Jag har bestämt mig nu för att bara äta grönsaker och fisk om jag inte vet vart köttet kommer ifrån. Jag tänker bara äta kött från djur jag vet har haft det bra och som har slaktats på ett värdigt sätt. På Viji's var det inga problem för de jobbar bara med sådana råvaror. Fast jag åt bara grönsaker i alla fall.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0