Solig dag i Victoria

Victoria låg helt öde, som en spökstad, igår under hockeyfinalen. Lasse och jag gick i solen och njöt av den lilla staden. Här några bilder från Fishermans Warf där vi promenerade, pratade med ett trevligt polskt par och mumsade chilidogs. Lasse fick gå in i korvståndet och se på tv:n som satt bakom disken i taket och var på för hockeyns skull. Här ser ni den flytande korvkiosken:



Sådana här sötingar simmade nedanför.



Vad sägs om det lilla gröna, till salu för knappt två millar. I det gula huset bredvid bor en svenska som bott där i 30 år och stormtrivdes. Hon hjälpte till i korvståndet.



Nej då, vi ska inte flytta till Kanada även om det är mycket lockande ibland, för det är så vidunderligt vackert och så urbota trevligt. Svenskan trivdes enormt bra och längtade inte tillbaka ett dugg. Polackerna drömde om att flytta tillbaka, men hade vuxna barn i Victoria så de tvekade.

God mat behöver inte kosta mycket.



Sedan bilade vi vidare till Sooke Harbour House - ljuvligare ställe får man leta efter. På kanten av Stilla havet. Men det ska jag skriva mer om i kväll.
Så här såg det ut på stranden igår när vi kom. Jag kunde sitta en stund och meditera i solen. Om man behöver energi, ska man leta upp det där glittret som blir när solen lyser på havet och låta sig fyllas. Ljuvligt. Och lyssna på vågorna som rullar in.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0